• A year from now you will thank yourself for starting today.
  • Join now and change your life!

Afvallen met Essens Keto

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 11:44

Het Keto dieet.... 

Het keto dieet vergt nogal wat discipline... Het is een extreem koolhydraatarm dieet waarbij 75% van je calorie inname bestaat uit vetten, 20% eiwitten en 5% koolhydraten. In de praktijk kan het lastig zijn om koolhydraten en suikers te vermijden, dat zit bijna overal in. Je moet je precies aan de juiste hoeveelheden houden zodat je lichaam in ketose raakt en je lichaam zijn eigen vet als energiebron gaat gebruiken waardoor je dus afvalt. Dus dagelijks kijken dat je de juiste verhoudingen hebt zodat je in ketose blijft. Ook moet je natuurlijk opletten dat je genoeg vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen krijgt zodat je lichaam geen tekorten krijgt. Je kunt met het keto dieet snel afvallen. En dat is wat het voor velen aantrekkelijk maakt. Ik heb al vaker op het punt gestaan om aan het keto dieet te beginnen maar bovenstaande was wat mij tegenhield. Plus dat ik ervaringen heb gelezen van mensen die gezondheidsklachten kregen doordat ze het dieet niet goed deden. Dus niks voor mij dacht ik .... 

Maar toen kwam Essens Keto... 

Wat is nou precies ketose?

Ketose is een natuurlijke toestand die in het lichaam optreedt wanneer de inname van koolhydraten en vetten afneemt en de eiwitinname toeneemt. De zogenaamde ketonlichamen beginnen zich in het lichaam te vormen, veroorzaakt door de afbraak van vetweefsel. Deze ketonlichamen vervangen de oorspronkelijke koolhydraten (die in de vorm van glucose waren, de belangrijkste energiebron van het organisme) als energiebron. Uw lichaam zal bij voorkeur opgeslagen vetten gaan verbranden en het gewicht wordt verminderd ten koste van vetweefsel en niet van spiermassa.

Het organisme komt ongeveer 2 - 3 dagen na het induceren van geschikte omstandigheden in de staat van ketose.

Tijdens ketose wordt niet alleen zichtbaar onderhuids vet verbrand, maar ook veel gevaarlijker inwendig of visceraal vet, dat de inwendige organen omhult en zo hun natuurlijke functie verhindert. Ketose heeft ook een gunstig effect op het lichaam door het verlagen van het "slechte" LDL-cholesterol en het verhogen van het "goede" HDL-cholesterol. In het lichaam in ketose neemt de productie van insuline als vetafbrekend hormoon af en tegelijkertijd neemt de gevoeligheid van het lichaam voor dit hormoon toe, wat helpt bij de preventie of behandeling van diabetes.

Studies hebben aangetoond dat ketose, vanwege het bovenstaande, niet gepaard gaat met een gevoel van honger en verlangen naar suiker, maar, omgekeerd, een gevoel van goed humeur en een golf van energie, ook in sommige bronnen aangeduid als welzijn. 

Van ketose is aangetoond dat het een volledig natuurlijke en veilige toestand is voor een gezond organisme.

 

Waarom is Essens Keto anders?

Ik zal je eerst een stukje over de geschiedenis van het Keto dieet vertellen en dan valt je waarschijnlijk al direct iets op.

Het verhaal gaat terug tot de Verenigde Staten in de eerste helft van de 20e eeuw, waar voeding en obesitas voor het eerst opdoken als een belangrijker medisch fenomeen in verband met het toenemende niveau van de naoorlogse samenleving en het niveau van welzijn. Hoewel zwaarlijvigheid destijds niet als een maatschappelijk of maatschappelijk probleem werd gezien, zoals nu het geval is, veroorzaakten zwaarlijvige patiënten een praktisch probleem. In veel gevallen was het niet mogelijk om door te gaan met een operatie voor ernstig zwaarlijvige patiënten vanwege het overmatige vetvolume in het lichaam.
Deze patiënten waren bedlegerig, dus ze konden niet deelnemen aan fysieke activiteit om vetweefsel te verminderen, en er werd gezocht naar een betaalbare manier om een ​​significante vermindering van vetweefsel te bereiken door hun dieet te veranderen.
Vanuit een ander gezichtspunt, Dr. Russell Morse Wilder, die de effecten van dieet- en insulineveranderingen bij diabetespatiënten bestudeerde. Dr. Wilder was waarschijnlijk de eerste die voor het eerst een ketogeen of eiwitdieet gebruikte voor therapeutische doeleinden.
We beschouwen echter ook prof. George L. Blackburn (1936 - 2017), die het proces van vetverbranding in het menselijk lichaam in detail en lange tijd heeft bestudeerd.

Dr. Blackburn noemde een aandoening in het lichaam ketose, waarbij het lichaam verbrandt voornamelijk de opslag van vetweefsel en spiermassa behouden blijft.
Hij beschreef hoe je ketose kunt veroorzaken door de externe inname van koolhydraten en vetten in de voeding tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de inname van eiwitten te verhogen. Door vetweefsel te verbranden worden zogenaamde ketonlichamen gevormd. Deze ketonlichamen vervangen voedingskoolhydraten en worden zo de primaire energiebron van het lichaam.

Onderzoek van prof. Blackburn vormt de wetenschappelijke basis waarop het concept van een eiwitdieet is gebouwd.

 

Hier wordt dus gezegd dat het om een koolhydraat en vetarm dieet gaat! Zoals je helemaal bovenaan hebt kunnen lezen bestaat het huidige keto dieet uit 75% vetten, 20% eiwitten en 5% koolhydraten. Het Essens Keto dieet is juist een koolhydraatarm en vetarm eiwitdieet. Je hoeft je dus niet vol te proppen met ongezonde vetten ( ik weet het, niet alle vetten zijn ongezond).

En het mooie is, doordat het een eiwitrijk dieet is blijft spiermassa behouden en zal je dus echt vet kwijtraken. Bij de meeste andere diëten verlies je ook enorm veel spiermassa.

Het Essens Keto dieet is ook geen dieet dat je de rest van je leven moet blijven doen. Je doet het Essens Keto dieet gedurende 3 maanden. Het dieet bestaat uit 3 fasen. 

Fase 1 verminderen van gewicht

Dit is de meest effectieve en strengste reductiefase, waarin het grootste verlies van vetweefsel optreedt. Het doel is om een ​​proces in het lichaam op gang te brengen dat ketose wordt genoemd, waarbij het lichaam energie begint te halen uit opgeslagen vetweefsel. Een goed ingestelde ketose gaat niet gepaard met een hongergevoel of gebrek aan energie. Het duurt ongeveer 2-3 dagen om het in het lichaam in ketose te brengen.

Fase 1 duurt 4 weken.
In dit stadium reduceert u 60 - 70% van de totale geplande reductie.

Fase 2 STABILISATIE

Deze fase is essentieel om het zogenaamde jojo-effect van de voeding te voorkomen.  Aanzienlijke vermindering van vetweefsel gaat door. Het doel is om het lichaam te stabiliseren bij de inname van regelmatig, eiwitrijk voedsel samen met ESSENS Keto-maaltijden.

Fase 2 duurt weer 4 weken, dus dezelfde tijd als fase één.
In dit stadium vermindert u 20-30% van het geplande totale gewichtsverlies.

Fase 3 Overgangsfase

Dit is de laatste fase van ESSENS Keto en dient om het lichaam voor te bereiden op een terugkeer naar een normaal rationeel dieet. Dit is eigenlijk een verlengde 2e fase.

De duur van fase 3 is weer 4 weken.
Na deze laatste fase van ESSENS Keto is je lichaam een ​​paar kilo lichter en klaar om terug te keren naar een normaal rationeel dieet.

 

Na deze 3 maanden is het natuurlijk belangrijk om een gezond voedingspatroon te behouden zodat je niet terugvalt in oude gewoonten. Essens heeft een (gratis) app ontwikkeld die je tijdens je proces kunt gebruiken. Daarin krijg je tips en tricks maar ook gezonde recepten die passen bij iedere fase van het dieet. De app is nog in ontwikkeling dus er zullen steeds meer nieuwe features bijkomen. Je kunt in de app ook precies bijhouden hoeveel je afvalt en diit is netjes te zien in een grafiek. dit werkt natuurlijk extra motiverend.

Hoe werkt Essens Keto?

Zoals je hierboven hebt gelezen bestaat het Essens Keto dieet uit 3 fasen. 

Het Essens keto dieet bestaat uit maaltijdvervangers die precies zo zijn samengesteld dat je de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnen krijgt en zo dat je lichaam in ketose geraakt. Fase 1 is het strengste en in deze fase bestaat je dieet uit 5 Essens Keto maaltijden, aangevuld met 500-1000 gr toegestane groenten. Welke groenten dat zijn verschilt per fase en daarvan krijg je een lijst. Je kunt de Keto maaltijden dus aanvullen met groenten of er bijvoorbeeld een lekkere salade of soep bijmaken. Wat dacht je van een heerlijke keto Omelett met verse champignons? klinkt heerlijk toch.  Je hoeft dus zelf nergens aan te denken en de enige boodschappen die je hebt zijn de verse groenten.  Al de keto maaltijdvervangers van fase 1 vindt je in 1 pakket en je kunt dus direct je 1ste maand starten. In deze maand zal je het meeste afvallen.  Je mag hierbij niks anders eten omdat je anders uit de ketose geraakt. Mocht je nu toch stiekem gezondigd hebben is dit ook geen ramp. Je lichaam heeft daarna weer 2-3 dagen nodig om in ketose te geraken. Je zult geen last hebben van hongergevoel en je voelt je vol energie. De 1ste week kan het zijn dat je wat last krijgt van bijvoorbeeld hoofdpijn. Zorg dat je tijdens je dieet 2,5-3 liter water drinkt of andere ongezoete vloeistoffen.

 

Fase 2 en 3 zitten in 1 pakket.

In tegenstelling tot Fase 1, zullen 2 ESSENS Keto-maaltijden echter worden vervangen door reguliere, eiwitrijke maaltijden. De overige 3-daagse maaltijden blijven ESSENS Keto. Consumptie van 5 maaltijden blijft dus over. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de inname van 2,5 - 3 liter ongezoete vloeistoffen per dag.

In fase 3 vervang je een van de maaltijden op dezelfde manier.
Je dieet in Fase 3 zal daarom bestaan ​​uit 2 porties van het ESSENS Keto menu en 3 reguliere, eiwitrijke maaltijden.
Ook in fase 3 gelden dezelfde basisregels als in de voorgaande fasen, namelijk 5 maal daags maaltijden, consumptie van toegestane groenten 500 - 1.000 g en inname van voldoende ongezoete vloeistoffen 2,5 - 3 liter per dag.

 

Na deze 3 maanden zal je behoorlijk wat kilo's lichter zijn en heb je een gezond eetpatroon aangeleerd waardoor het jojo effect uitblijft. Meer informatie over het Essens Keto dieet vindt je hier.

Starten met ESSENS KETO

Ik ga deze week het Essens Keto pakket bestellen. Ik wil voor de zomervakantie minstens 15 kg afvallen en gezien de mega goede recensies weet ik zeker dat dat gaat lukken. Ik ben alleenstaande moeder van 2 meiden dus ik moet voor hun 's avonds gewoon koken. Het fijne is dat ik wel lekker veel groenten erbij mag eten dus er hoeft niet heel veel te veranderen bij het koken. 

Wil je mijn Keto avontuur volgen? Volg me dan op Facebook, ik zal daar ook live laten zien hoe je de maaltijden kunt bereiden en zodra ik fase 1 achter de rug heb zal ik ook lekkere recepten gaan posten. Ik ben vol gemotiveerd en heb er zin in. 

Wil jij ook graag afvallen met het Keto dieet stuur mij dan een whatsapp en ik leg je graag alles uit. Je wordt de hele weg begeleid en je krijgt gratis toegang tot onze Essens slank groep waar je nog meer tips en recepten vindt. Je wordt dus zeker niet in je eentje in het diepe gegooid. 

Start jij met mij het Keto avontuur?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.