• A year from now you will thank yourself for starting today.
  • Join now and change your life!

Wat is Gua Sha

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 14:51

Wat is Gua Sha

WAT IS GUA SHA?

Gua Sha is een traditionele Oost-Aziatische behandeling en betekent vertaald "zand wegschrapen". Gua sha is een krachtige ontgiftende behandeling voor het hele lichaam tot een verfraaiend ontspannend ritueel voor het gezicht, de hals en het decolleté. Genezende kristalstenen worden zachtjes over de huid gestreken om de lymfatische stroom te stimuleren, de bloedsomloop te vergroten en de huid glad te maken + te liften.

 

5 REDENEN WAAROM WE VAN GUA SHA HOUDEN

 

1. AARDINGSRITUEEL

Of je nu de Gua Sha behandeling krijgt van een professional of je overgeeft aan zelfbeoefening, de kunst van Gua Sha is buitengewoon aardend. Het langzame bewegingstempo en de zachte aanraking zijn diep ontspannend en activeren onmiddellijk onze parasympathische (ontspannen) zenuwtoestand. Wanneer we ons geaard voelen in ons lichaam en kalm zijn in onze geest, kunnen we emotionele problemen of obstakels die op ons pad komen gemakkelijker aan met zelfbewustzijn en gemak. Door Gua Sha als medium te gebruiken om vollediger op onszelf af te stemmen, verandert deze cosmetische behandeling in een echt stressverlichtend + aardingsritueel.

 

2. SPANNINGSVERLICHTING

We houden zoveel spanning in ons gezicht en nek. Het gebruik van diepe druk met een Gua Sha-steen kan echt in vastzittende, gespannen gebieden komen om vastgehouden spierspanning los te laten, waardoor spieren hun ondersteunende werk goed kunnen doen. Je zult een dramatische ontlading van spanning ervaren met Gua Sha als die regelmatig wordt opgenomen in je zelfzorgroutine. Dit kan een geweldig hulpmiddel zijn voor TMD- en hoofdpijnpatiënten. Het regelmatig ontspannen van onze gezichtsspieren voorkomt en vervaagt ook lichte expressielijnen.

 

3. ONTGIFTEN

Gua Sha kan worden gebruikt om blokkades op te heffen in meridiaankanalen, die onze organen met elkaar verbinden en zowel bloed als chi (levenskracht) transporteren . Onze kanalen moeten helder zijn om harmonieus te werken en om chi goed door het lichaam te laten stromen. Als een orgaan niet goed functioneert, kan het kanaal worden geblokkeerd - en vice versa. We kunnen het kanaal van blokkades opruimen door het Gua Sha-gereedschap er langs te schrapen. Gua Sha geeft een echt holistisch effect op het lichaam. Deze handmatige beweging stimuleert ons lymfestelsel en helpt onze organen optimaal te functioneren door stagnatie, stromend puin en gifstoffen in het lichaam af te breken voor een gemakkelijkere uitzetting.

 

4. NATUURLIJKE FACELIFT

De unieke randen van verschillende Gua Sha-stenen werken perfect om de huid te liften, vorm te geven en te verstevigen. Regelmatig gebruik kan de tekenen van veroudering, zoals een verslapte, doffe en gerimpelde huid, voorkomen. Omdat Gua Sha de bloedsomloop stimuleert, zorgt de techniek zelf voor zuurstof en transport van voedingsstoffen naar de huidcellen. De verhoogde doorbloeding als gevolg van Gua Sha draagt ​​bij aan een levendiger, voller en jeugdiger uiterlijk.

 

5. STRALENDE HUID

Geen stroom, geen gloed! Gua Sha verhoogt de bloedsomloop en verbetert de lymfatische functie, wat resulteert in een natuurlijk glanzende, stralende teint. De actie van het voorzichtig schrapen van het Gua Sha-hulpmiddel over de huid helpt bij de penetratie van serum/vochtinbrengende producten, zodat die vochtinbrengende fytonutriënten dieper in de huidlagen doordringen om ons nog meer hydratatie te geven. Gua Sha kan ook worden gebruikt om acne te voorkomen en te verwijderen, de huid te ontlasten en ontstekingen te verminderen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.