• A year from now you will thank yourself for starting today.
  • Join now and change your life!

3 tips voor thuiswerkende moeders

Gepubliceerd op 10 juli 2021 om 13:35

Thuiswerken....

Ideaal voor vele moeders , maar hoe combineer je het thuiswerken makkelijk met je kinderen? Dat kan soms best een uitdaging zijn als je kinderen hebt die nog niet naar school gaan.

Met deze 3 tips lukt het jou ook om jouw business succesvol op te bouwen en tijd met je kinderen te hebben.  Je hebt er waarschijnlijk voor gekozen om thuis te werken zodat je meer tijd hebt om bij je kinderen te zijn. Je merkt waarschijnlijk ook dat het werken er dan toch wel eens bij inschiet en je niet zo veel gedaan krijgt als je eigenlijk zou willen.

Tip 1

DMO - Daily method of operation

Dit is een dagelijks To Do lijstje die je gaat afwerken. Door te werken met een dmo krijg je een ritme in de dingen die je dagelijks MOET doen. Dit kun je dan heel gemakkelijk afvinken. Het zorgt ervoor dat je een overzicht hebt van wat je al gedaan hebt en dat wat je nog moet doen. Dus ook als je weinig tijd hebt is dit ideaal. Je de taken die je MOET doen verdeel je in  tijd-bloks ( zie tip 2) en zo kun je makkelijk tussendoor snel een taak afwerken.

Wat staat er op mijn DMO? 

SOCIAL MEDIA: 

  • Reageren op 10 posts
  • Reageren op 10 story's
  • 5 mensen toevoegen
  • 5 mensen vragen of ze meer info willen over de business of een product
  • Dagelijkse post ( hier kom ik in een andere post nog eens op terug)
  • Follow up lijst bijwerken

SELF DEVELOPMENT:

  • affirmaties 
  • Visualisatie of meditatie ( het liefst in de ochtend, als dat niet lukt 's avonds)
  • training volgen of een paar blz lezen. Een audiobook is geweldig, ik luister tijdens het koken en poetsen.

 

Dit zijn de dingen die ik dagelijks moet doen. Heb ik tijd over dan doe ik extra dingen zoals mijn website bijwerken, nieuwe product post bedenken en zorgen dat de Facebook teamgroep up to date is. 

 

TIP 2

TIJDBLOKS

Heb je geen tijd om al deze opdrachten achter elkaar af te maken? Zet dan een timer op 10 of 15 minuten en doe de taken tussendoor. Zorg dat je in die 10 of 15 minuten geconcentreerd bezig bent. Ga je reageren op posts zorg dan dat je niet doelloos gaat scrollen en afgeleid wordt. Noteer op een blaadje hoeveel reacties je hebt gegeven. Dit kun je daarna netjes afvinken op je DMO.

Ik heb zelf soms van die dagen dat ik naar mijn gevoel niks gedaan krijg omdat mijn kids veel aandacht vragen. En zo krijg je ongemerkt toch best veel gedaan. 

Heb je een Facebook groep of pagina? Plan dan je berichten in. Zoek een dag in de week waar je een uurtje tijd hebt en plan de berichten in voor de hele week of langer.

 

TIP 3

BE A PRODUCT OF THE PRODUCT

Als je de producten niet kent en niet weet wat ze doen dan kun je ze ook niet verkopen. Werk je samen met een bedrijf dat veel producten heeft? Zoek dan jouw 6 Core Products uit. 6 producten die jij zelf graag gebruikt.

Doordat ik de producten zelf dagelijks gebruik kan ik heel makkelijk tussendoor foto's of filmpjes maken voor een product post. Ook mijn kids gebruiken dagelijks een aantal van de producten en vinden het super leuk om te helpen met het maken van foto's. Ze drinken iedere dag de Kids Syrup, hoe makkelijk is het dan om snel een filmpje te maken over hoe je het klaar maakt of hoe lekker de kids het vinden. Dit kost je geen extra tijd, die je als drukke moeder sowieso niet hebt ;) Zo heb je altijd leuke foto's of video's die je kunt gebruiken voor je social media. Krijg je een nieuw pakket binnen? Doe dan een live unboxing met je kids. Die van mij vinden het geweldig om mee te helpen uitpakken. 

Wil je je kids niet op social media hebben, wat ik kan begrijpen :)  Dan kun je alsnog leuke foto's maken. Maak een foto van de handjes die de beker met Syrup vasthouden bijvoorbeeld. Zijn ze weer eens gevallen? Heb je een product waardoor je meer energie krijgt? Maak dan leuke foto's/filmpjes terwijl je buiten rond rent met de kids. Mogelijkheden genoeg om je ook je kinderen te betrekken zonder dat ze in beeld komen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zorg dat je deze tips dagelijks toepast. Wees daarin consequent, dus niet 1 dag wel en dan 3 dagen niet. Je zult merken dat dit na een tijdje steeds makkelijker gaat. Door dagelijks je dmo toe te passen zul je merken dat je bedrijf netjes groeit, je sales stijgt en je nieuwe teamies inschrijft. Heb je meer tijd op een dag dan kun je de DMO natuurlijk aanpassen door meer mensen toe te voegen bijvoorbeeld of extra taken toe te voegen. 

Dit zijn de dingen die ik dagelijks doe en die ik ook gedaan krijg op de dagen dat mijn kids veel aandacht vragen, ziek zijn of dat we weg moeten.

 

Heb je iets aan deze tips of heb je zelf nog andere tips? Plaats dan een reactie onder deze blog.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.