• A year from now you will thank yourself for starting today.
  • Join now and change your life!

Affirmaties

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 13:26

Affirmaties

 

Affirmaties
Ik mediteer iedere ochtend en avond en vaak maak ik daarbij ook gebruik van affirmaties.
Affirmaties helpen je om je om jezelf te her-programmeren.
 
Negatieve affirmaties kennen we allemaal...
  • Ik ben niet goed genoeg
  • Ik kan het niet
  • Ik verdien dit niet
  • Ik ben het niet waard
En ga zo maar door... Hoe vaker je dit hoort of tegen jezelf zegt hoe meer je erin gaat geloven. Vaak krijg je dit ook zo van huis uit mee. Misschien zeiden jouw ouders vroeger wel tegen je: ach dat kun je toch niet of nee, dat is toch niks voor jou. Affirmaties kunnen jouw helpen dit patroon te doorbreken.
 
Met positieve affirmaties kun je jezelf her-programmeren en die negatieve affirmaties en gedachten omzetten naar positieve.
 
Bijvoorbeeld:
Ik kan dit niet en ik ben niet goed genoeg wordt dan : Ik ben wie ik ben en ik kan alles bereiken wat ik wil.
Zorg als je de affirmaties opzegt ( hardop of in je hoofd) dat je je het gevoel erbij voorstelt dat je dan hebt. Als we dan bovenstaande affirmatie nemen : hoe voel jij je als je bereikt hebt wat je wilt? Hoe voelt het om helemaal jezelf te zijn ? Stel je dat gevoel voor als je de affirmaties voorstelt. Het kan in het begin heel raar zijn, maar als je het regelmatig doet zal je merken dat het effect heeft.
Gebruik affirmaties die voor jou goed voelen.
 
Affirmaties zijn heel persoonlijk. Als je google vraagt dan kom je een heleboel voorbeelden tegen die je kunt gebruiken maar je kunt ze natuurlijk ook zelf verzinnen.
Je kunt affirmaties op elk moment van de dag opzeggen. Ik doe het het liefste in de ochtend en in de avond na mijn meditatie omdat ik dan helemaal zen ben.
 
De affirmaties op de foto kun je als voorbeeld gebruiken. Ik heb ze in het Engels staan omdat ik ze meestal in het Engels doe.
 
Maak jij gebruik van affirmaties?
X Claudia
 
 
 
 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.