• A year from now you will thank yourself for starting today.
  • Join now and change your life!

Sinaasappelolie

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 11:03

Sinaasappelolie

Ik ben er gek op ik gebruik het dan ook iedere dag

Aan de sinaasappelolie worden ook opmonterende tot antidepressieve eigenschappen bij neerslachtigheid toege­schreven. Verder is hij vooral ook geschikt om de lucht in de woonkamer te ontsmetten, bijvoorbeeld in periodes van ver­koudheden en bronchitis en om de omgeving tegelijk een aangenaam, fris en sfeervol aroma te geven. Ik zou hem dan ook kerstmisolie willen noemen..

Op het spijsverteringsstelsel gaat er van de sinaasappel­olie een digestieve (spijsvertering bevorderende) en carminatieve (wind verdrijvende werking) uit. De buik mas­seren met 1 à 3 druppels sinaasappelolie op wat vette olie kan vaak verlichting bieden bij een moeilijke of trage spijsvertering, een vol gevoel en winderigheid.

Tenslotte beschrijft men van deze olie ook een regenererende en versterkende werking op de opperhuid, te gebruiken tegen kloofjes, gebarsten huid, rimpelvorming en een vette huid.

Let wel: steeds moet de olie voldoende ver­dund worden op een draagolie, want onverdund kan ze brandend en huid irriterend werken. Deze olie bevat wel furocoumarines die foto sensibiliserend zijn en dus mag je na gebruik de huid niet bloot stellen aan zonlicht.

Gebruik 

verstuiving: enkele druppels in de aromaverstuiver voor een ontspannende atmosfeer, om rusteloze kinderen te kalme­ren en om beter in te slapen. Kan hierbij gecombineerd wor­den met onder meer lavendelolie en ylang ylang

bad: (na emulgeren in een neutrale shampoo, room of melk): 4 à 5 druppels op een vol bad

via de huid: (nadien geen blootstelling aan de zon): 1 à 3 druppels in vette olie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.