• A year from now you will thank yourself for starting today.
  • Join now and change your life!

Collageen na covid-19

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 06:09

Collageen

Dat Collageen niet alleen goed is voor je huid blijkt uit onderstaand artikel. 

Collageen + Xylitol + Acaciagom kan zelfs ingezet worden bij mensen die covid-19 gehad hebben omdat die combinatie kan helpen bij het hermodelleren van longweefsel.

 

: PharmDr. Milaan Krajíček 12/2020

ESSENS Collageen in gelvorm met gehydrolyseerd en ook natief collageen was oorspronkelijk bedoeld om het uiterlijk van de huid te verjongen. Het is al lang bekend dat het de hydratatie van de huid effectief verhoogt, onaangename droogheid onderdrukt, de elasticiteit van de huid verhoogt, rimpels gladstrijkt en cellulitis vermindert.
Na feedback van verschillende ESSENS-leden die verklaarden dat hun dierbaren na het aanbrengen van collageengel aanzienlijke verlichting voelden van hun ademhalingsproblemen, hebben we geprobeerd literatuurgegevens te verzamelen. En we hebben ontdekt dat inderdaad (voornamelijk in Azië en de VS) verschillende versies van collageen en de zoetstof xylitol met succes zijn gebruikt bij pulmonale hypertensie, ischemische hartziekte, ontstekingen in het algemeen en zelfs cystische fibrose (hier in combinatie met xylitol inademing). De combinatie van xylitol, gehydrolyseerd dierlijk en natief acacia-collageen lijkt een zeer gelukkige keuze te zijn geweest.
 
XYLITOL
Xylitol is een monosacharide die in de natuur voorkomt (voornamelijk in berkenschors, frambozen, maar ook in de schimmels Cordyceps militaris). Xylitol wordt gebruikt in kauwgom en tandpasta's, en is er omdat het, naast een zeer aangename zoete smaak, het vermogen heeft om te voorkomen dat ziekteverwekkers (bacteriën die bij de mens ziekten veroorzaken) zich aan de cellen van de slijmvliezen hechten.
Mensen die kauwgom kauwen met xylitolgehalte en degenen die tandpasta's met xylitolgehalte gebruiken, hebben aantoonbaar minder tandbederf en ontstekingen in de mondholte. Wat betreft kinderen is geconstateerd dat ze minder snel last hebben van otitis media.
Wat nog interessanter is, is de bevinding dat xylitol niet alleen de adhesie van bacteriën aan onze epitheelcellen beperkt, maar ook de adhesie van onze eigen witte bloedcellen (macrofagen) aan de binnenwand van bloedvaten. Zowel in de vaten die de longen voeden als in het hart. De xylitolgebruiker heeft dus een lager risico dat de intima in de bloedvaten worden blootgesteld, waardoor ontstekingen ontstaan ​​en een cascade van problemen ontstaat, wat kan resulteren in verstopping van het vat.
 
GEHYDROLYSEERDE COLLAGEEN
Natuurlijk collageen is onoplosbaar in water en zeer flexibel. Daarom ondergaat het een hydrolyseproces waarbij de lange gedraaide collageenketens worden ontrafeld en verkort. Dit maakt het in water oplosbaar en bruikbaar voor ons lichaam. De toediening ervan is geschikt overal waar we een verhoogde behoefte aan aminozuren / eiwitten / albuminen tegenkomen.
De effecten op individuele weefsels zijn echter afhankelijk van de bron van het gehydrolyseerde collageen. ESSENS Collageen kenmerkt zich door het feit dat het buitengewone percentages glycine, hydroxyproline, proline en alanine bevat. Na inname wordt gehydrolyseerd collageen snel in de bloedbaan opgenomen en werkt het als een klein signaalmolecuul dat celvernieuwing stimuleert, en heeft zo unieke bioactieve eigenschappen die moeilijk te vinden zijn in andere eiwitbronnen.
 
ACACIA GOM
Het wordt al jaren in de geneeskunde gebruikt als biopolymeer om weefselirritatie en de ontsteking ervan te verminderen en om wondgenezing te versnellen.
Zeer interessant is dat het aminozuursequenties bevat die vergelijkbaar zijn met die in type II collageen. Bovendien zijn deze aminozuren gekoppeld aan koolhydraatketens - arabinogalactanen. Ze hebben het vermogen om het menselijke immuunsysteem direct te stimuleren en indirect via micro-organismen in ons spijsverteringskanaal.
Acaciagom heeft nog een andere zeer waardevolle eigenschap: het kan de verhoogde toevoer van stikstof in aminozuren in de nieren in evenwicht brengen en het gemakkelijker uit het lichaam verwijderen. Het zal moeilijk zijn om soortgelijke stoffen met dit effect in de natuur te vinden.
ESSENS Collageen heeft dus significante ontstekingsremmende eigenschappen in een drievoudige combinatie van deze stoffen en vergemakkelijkt het hermodelleren van weefsels, inclusief het longweefsel.
Onze hypothese is dat de toediening van ESSENS-collageen geschikt zou zijn voor patiënten die COVID-19 hebben ondergaan en voor degenen die een zogenaamde lange COVID hebben.
 
 
 
 
 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.